100% klimaatneutraal 🌳

Inheemse, wilde bloemenmengsels, de toekomst!

 

Meer biodiversiteit kan helpen bij het terugdringen van eikenprocessierups. Door het aanbrengen van onder andere meerjarige inheemse vegetaties, struwelen voor vogels die de rupsen eten en het ophangen van nestkastjes kan de balans hersteld worden en heeft de eikenprocessierups minder kans een plaag te worden.

De onderstaande vogelkast.com bloemenweidemengsels met meerjarige inheemse wilde planten soorten dragen optimaal bij aan het herstel van biodiversiteit en daarmee aan het terugdringen van eikenprocessierups. 

 

Onderstaande prijzen zijn voor particuliere.

Neem contact op voor grotere hoeveelheden. 
Neem contact op voor de zakelijke prijslijst voor gemeenten, campings en (groen)bedrijven.

Per e-mail: Info@vogelkast.com

Inheemse soorten goed voor economie

 

Ook ons eigen welzijn heeft baat bij biodiversiteit door middel van inheemse wilde bloemen. Een groot deel van onze voedselgewassen is afhankelijk van bestuiving. Naast honingbijen wordt de bestuiving voor een groot deel verzorgd door de vele soorten inheemse bijen, hommels, zweefvliegen en andere insecten die we in Nederland hebben. Al deze soorten hebben verschillende leefomstandigheden met verschillende inheemse plantensoorten nodig. Deze bestuivende wilde bijen en andere insecten vertegenwoordigen een economisch belang van ongeveer 1,2 miljard euro per jaar in Nederland. Het zaaien van inheemse wilde bloemen heeft dus ook een groot economisch belang!

U kunt een belangrijke bijdrage leveren. Kies niet voor uitheemse bloemenmengsels die alleen mooi zijn, maar creëer samen met ons een gezonde leefomgeving voor wilde bijen, vlinders en andere insecten met inheemse bloemen. Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen. Onze bloemenweide-adviseurs helpen u graag.