Hoe eikenprocessierups bestrijden?

 

Meest duurzame Koolmees vogelkast voor de natuurlijke bestrijding van de eikenprocessierups. De eikenprocessierups is de laatste jaren steeds vaker te zien tijdens de zomer. De rups verschuilt zich voornamelijk in de eikenboom. De rups heeft brandharen die jeuk, bultjes en oogklachten kunnen geven. Deze brandharen zijn ter bescherming van insectenetende zoogdieren. Wanneer het nest wordt verstoord zullen de microscopische kleine haren worden afgegeven, die hevige irriterende ontstekingsreacties aan huid en slijmvliezen veroorzaken. In de laatste jaren is de overlast verdrievoudigd.

De meeste vogels mijden harige rupsen en al helemaal als deze uit brandharen bestaan. Er is echter een vogel die zich een specialist noemt in het verslinden van eikenprocessierupsen. De koolmees slaat een buitgemaakte rups meerdere malen tegen de boom, zodat de brandharen worden afgeworpen.

Wij hebben een speciaal koolmees vogelkast ontworpen die perfect past in uw tuin. Hierbij maken we gebruik van speciaal hout dat jaren lang mee gaat en doordachten constructie die voor de aantrekking van de koolmees zorgt. Door deze speciaal ontworpen duurzame vogelkast zult u de processierups ecologisch kunnen bestrijden. Wij hebben strengen eisen aan de afkomst van het hout, doordat we rekening houden met de ecologische, sociale en economische aspecten van de afkomst

Wij gaan echter veel verder in de bestrijding dan andere. Wij hebben ons volledig gefocust om de bestrijding door de natuurlijke vijand te laten oplossen. Hierdoor zijn er geen dure bestrijdingsmiddelen meer nodig. Of dure bedrijven die de rups uit de boom komt branden. Door de vogelkasten zorgt u ervoor dat de natuur weer in balans komt!

Dus voor een natuurlijke bestrijding van de eikenprocessierupsen kiest u voor vogelkast.com.